Armored Quadricycle
کشور سازنده: انگلستان
این چهارچرخه زرهی یکی از نخستین تانکهای دنیا است که در سال ۱۸۹۹ توسط انگلستان ساخته شد. اگرچه این زره تنها میتوانست از بالاتنه راننده-تفنگچی تانک حفاظت کند؛ اما به لطف موتور ۵/۱ اسببخاری تانک اصابت تیر به پاهای سرنشین اشکالی در حرکت وسیله به وجود نمیآورد. با توجه به محدودیت حرکتی این تانک در زمینهای تپه ماهور، این وسیله هرگز به تولید انبوه نرسید.
۱K17 Szhatie
کشور سازنده: روسیه
برخلاف نام غیرعادی تانک، این تانک وسیلهای کاملا عملیاتی بود که توانایی شلیک لیزر را داشت. اگرچه لیزر تانک قدرت چندانی نداشت، اما بهنحوی طراحی شده بود که سیستمهای هدفگیری موشکها، زرهپوشها یا هواپیماهای دشمن را از کار بیندازد. این تانک همچنین مجهز به مسلسل ضدهوایی روی سقف خود، برای مقابله با حمله نیروی هوایی دشمن بود.
Tortuga Tank
کشور سازنده: ونزوئلا
این تانک که در سال ۱۹۳۴ ساخته شد، همانند Armored Quadricycle تنها به یک مسلسل مجهز بود. هدف اصلی از طراحی این تانک، ترساندن کشور همسایه، کلمبیا و جلوگیری از حمله این کشور بود. با این وجود بعید است قیافه احمقانه این زرهپوش که شبیه به کلاه پلیسهای اسکاتلندیارد است، توانسته باشدکمکی به تحقق این هدف کرده باشد.
Krupp Kugelpanzer
کشور سازنده: آلمان
این وسیله که آن را با نام «تانک توپی» هم میشناسند، تنها نمونه موجود از این تانک است که در سال ۱۹۴۵، توسط نیروهای روسیه در منچوری به غنیمت گرفته شد. این تانک که با یک موتور دو سیلندر به حرکت درمیآمد، تنها یک سرنشین ظرفیت داشت و تسلیحات آن بستگی به نوع مسلسلی داشت که در اختیار راننده تانک قرار داشت.
Bob Semple Tank
کشور سازنده: نیوزیلند
طی جنگ جهانی دوم نیوزیلند نیز تصمیم گرفت تانک ویژه خود را طراحی کند. اما بدون داشتن زیرساختهای صنعتی لازم، تانک آنها بیشتر به آلونکی آهنی میماند که روی شاسی یک تراکتور سوار شده باشد. بهرغم داشتن هفت مسلسل، تفنگچی برای شلیک با آنها مجبور بود روی تشکی بنشیند که در اصل برای پوشش موتور استفاده شده بود.
Tsar Tank
کشور سازنده: روسیه
تانک تزار راهحل روسها برای شکستن خطوط مقدم آلمانها طی جنگ اول جهانی بود. با این وجود، این راهحل قیافه خندهداری داشت و بیشتر شبیه به سهچرخهای بود که به جای یک کودک، لوله توپی روی آن سوار شده بود. با وجود پایداری کافی دو چرخ غولآسای جلویی برای عبور از پستی و بلندیها، چرخ کوچک عقبی مانورپذیری چندانی نداشت.
Christie Amphibious Tank
کشور سازنده: آمریکا
این تانک با هدف پیادهسازی در ساحل و در هم شکستن خطوط مقاومت دشمن طراحی شده بود. ضخامت ۱۰ سانتیمتری زره در کنار مسلسل کالیبر ۷۵ میلیمتری، وزن کلی تانک را به هفت تن رسانده بود؛ که به راحتی باعث به گل نشستن تانک در ساحل میشد. نکته خندهدار این بود که تانک سقف نداشت و در شرایط بارانی، سربازان داخل تانک نیاز به محافظ سر داشتند.
A7V
کشور سازنده: آلمان
این تانک که درروزهای آخر جنگ جهانی اول طراحی و ساخته شد، پاسخی به تانکهایی بود که توسط انگلیسیها در خطوط نبرد استفاده میشد. با این وجود، بر خلاف تانکهای انگلیسی، A7K توسط یک کارخانه تراکتورسازی تولید شده بود که کاملا در سواری آن خودنمایی میکرد. تانک اغلب در گل گیر میکرد و گرمای شدید درون تانک، گاهی اوقات باعث بیهوش شدن خدمه میشد.
Antonov A-40
کشور سازنده: روسیه
گویا توانایی تانکها در تخریب و عبور از روی هر چیزی برای روسها کافی نبود؛ چراکه آنها تصمیم گرفتند پرواز را نیز به تانکهایشان بیاموزند. برای کاهش وزن تانک و داشتن توانایی پرواز ، تمام مهمات تانک باید بیرون ریخته میشد؛ که با توجه به اینک هدف اصلی تانک شلیک این مهمات به سوی آلمانیها بود، این مساله مشکل بزرگی بهشمار میرفت!
Sherman Flail Crab
کشور سازنده: آمریکا
این تانک بهترین مثال برای اثبات این است که گاهی اوقات احمقترین افراد پشت میزنشین، بهترین کار ممکن را انجام میدهند. وظیفه اصلی این تانک؛ پاکسازی میدانهای مین بود. در جلوی تانک، غلطکهایی مجهز به زنجیر قرار داشت. با رسیدن به میدان مین، موتور مجموعه را به گردش درمیآورد و چرخش زنجیرها و برخورد آنها با مینها، باعث انفجار ایمن و پاکسازی محل میشد.