۱۱بله، کلر به این دلیل باکتریها را میکشد که عنصری بسیار واکنشپذیر است و میل ترکیبی زیادی به خصوص با مواد ناپایدار زیستی دارد. کلر به آنزیمهای مختلفی در سلول باکتری حمله میکند و در برخی باکتریها حتی غشاء سلول را تخریب میکند اما باکتریهای مقاوم به کلر هم آرامآرام پیدا شدند و در محیطی که بقیه باکتریها توسط کلر کشته شدهاند، شروع به فرگشت و گسترش کردند. این باکتریها در استخرهای شنا و نیز آب آشامیدنی دیده میشوند. این باکتریها با پایینآوردن سوخت و ساز و مسیرهای متفاوت برای واکنشهای آنزیمی، توانستهاند راه مقابله با سمی بودن کلر را پیدا کنند. نباید فراموش کرد که حیات زمینی نیز در آغاز بیهوازی و نسبت به اکسیژن آسیبپذیر بود، اما سرانجام آلودهشدن جو زمین با گاز دفعشده از فتوسنتز باکتریهای سبز-آبی، یعنی همین اکسیژن آلوده شد، ولی حیات منقرض نشد بلکه با اکسیژن هماهنگ شد و از آن برای بهبود بهرهوری در مصرف انرژی سود برد. به هرحال باید مراقب مبارزه شیمیایی با موجودات زنده به ویژه باکتریها باشیم. در حال حاضر ترکیب کلر و برم میتواند هر نوع باکتری را بکشد، اما بعید نیست که تا چند سال دیگر نسل باکتریهای مقاوم به این ترکیب نیز پیدا شود و گسترش یابد.