زندگی از نگاه من

جایی واسه چیزایی که تو هیچ جا نیست!!

زندگی از نگاه من

جایی واسه چیزایی که تو هیچ جا نیست!!

مکان های دیدنی جهان


1.مکعب آبی

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
طرحی که تا به حال نظیر آن دیده نشده، طرحی که اولین بار با نقش های تراشیده شده بر روی دیوار ترسیم شده است و همانند سنگ های آسمانی می باشند که گویی شما را به بهشت و در نزدیکی خداوند دعوت می کنند. این طرح فوق العاده باز تعریفی از آنچه امکان خلق اثری با ایده هایی ساده و اولیه را دارند، می باشد.

2.سازه هرمی جادوگران

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
یکی ازقدیمی ترین شاهکارهایی که گویای اسرار و رویه های مردم زمان خود می باشد، هرم آکسمال است که از نمایی دور بر فراز سرزمین یاکتان خود نمایی می کند. این بنا توسط مایان ها درگذشته ساخته شده است و نظیر بنای مشابه خود در مصر است.

3.کوه های مونت ماریا

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
این بنا درقرن 12 ساخته شده و پس از یک واقعه تاریخی مقدس تکمیل و شکل یافته است. در واقع بنا برای ستایش و احترام به یکی از خداوندگاران هندی به نام ویشو ساخته شده و به همین دلیل به نقطه ثقلی در آیین بادیش و سرنوشت انسان ها و هم چنین غرور و افتخار وطنی مبدل گشته است.

4.نزدیک تر به خدا

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
منار آلم مینستر که گویی آسمان را در محله آلم واقع در آلمان به دو نیم کرده است، مدت ها ست به عنوان اثری بی نظیر یکه تازی می کرد.به سفارش یکی از شخصیت های زمانه تاسیس این بنا در قرن چهاردهم آغاز شد اما تا سال 1890 کار تکمیل آن به طول انجامید.، تا زمانی که بلندترین برج در واشنگتن بر آن سایه افکند، اما باز هم در آن زمان به عنوان بلندترین کلیسای جهان به شمار می رفت.

5. بنایی تیغه مانند

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
هر کس که عاشق نیویورک باشد و آن را بشناسد، ساختمان فلاتیر را به خوبی سایر بنا های معروف می شناسد.یکی از اولین آسمان خراش هایی است که ساخته شده است و به مدت 100 سال در محله منهتن مانند جواهری می درخشیده است.

6. یک شاهکار هنری

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
این اثر هنری بسیار زیبا که حتی کودکان نیز از آن شناختی کافی دارند به طور رسمی ساخت آن به دستور ملکه الیزابت دوم در سال 1973 آغاز شد. طراح و معمار آن به دلیل کشاکش مسئولان دولتی هرگز نتوانست پایان شاهکار خود را ببیند.

7. جذاب و عظیم

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
این بنا ی تاثیر گذار و با ابهت در دو وجه ساخته شده است تا دو بلوک بزرگ فلزی از دو سر به هم پیوند بخورند. این دو بلوک معظم بالاخره در سال 2007 به هم متصل شدند. هم اکنون این محل خانه سینمایی مرکزی در چین می باشد

8.مناره ای الهام بخش

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
دبی، شهری است که به سرعت جایگاهی بسیار ویژه در زمینه رقابت و طرح های معماری در دنیا پیدا کرده است. این امر با ساخته شدن بلندترین آسمان خراش به نام برج خلیفه بیش از بیش خود را نمایان کرد. طرحی مرکب از دو برج مسکونی وتجاری که مدت هایی طولانی رکورد های جهانی را شکست و رسیدن به این رکورد را دست نیافتنی کرد. این برج که توسط معماران آمریکایی طراحی شده است هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد دلار را در بر داشته است.

9. برج های دوقلو

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
برج های دو قلوی مالزی از سال 1998 تا 2004 حرف اول را می زدند. آلن رابرت معروف به اسپایدرمن تنها توانست تا ارتفاع طبقه شصت برج از 80 طبقه آن صعود کند و هرگز موفق به بالا رفتن کامل از آن نشد و با دستگیری توسط پلیس ناکام ماند.

10. آشیانه پرنده

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
طرح مواج بنایی زیبا که استادیوم ملی چین است و نگاه های بسیار زیادی را در سراسر جهان در المپیک تابستان 2008 شیفته خود کرده بود. این بنا معروف به آشیانه پرنده است و بزرگترین سازه ساخته شده از فلز به شمار می رود که 5 سال ساخت و تکمیل آن به طول انجامید. این طرح از یکی از هنرهای دستی بسیار پیچیده در سفال سازی چینی الهام گرفته شده است.

11. کلیسای جامع پوشیده از رنگ های آبنبات

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
بنایی بسیار زیبا و شاد سرشار از انرژی، که نباید با کیک خوشمزه ای آن را اشتباه گرفت. خیابان بسیل نمونه بی نظیری است که استعداد و نبوغ روس ها را به معرض نمایش گذاشته است. دهه ها جنگ و درگیری، انقلاب و جنبه های پوچ گرایی کمونیستی ، هیچ کدام نتوانست باعث تخریت این بنا به نام بیزانتاین بیجو شوند.

12. جزیره ساخته دست بشر

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
هر چند این تصویر تا حد ممکن تصور ساخته بشری بودن جزیره را غیر ممکن می کند اما واقعیت این است که تمام اجزا ساخته شده این جزیره از مواد و مصالح ساخته شده به دست انسان است. یک بار دیگر، شهر دبی با ساخت جزیره ای دور از تصور و عرف متداول در ساخت و ساز، دنیا را شگفت زده کرد. این جزیره پالم ایسلند( نخل خرما) نام دارد که طرح معماری و مهندسی خارق العاده و برجسته ای به شمار می رود.

13. گنبد دو هزار ساله

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
طرحی ارزشمند و دقیق به جا مانده از گذر تاریخ پر از کشاکش خلق آرزوها و هزینه دادن برای آن ها. هم اکنون این پرده گنبدی متعلق به زمان های بسیار دور اسیر دوران و در حال از بین رفتن است ،اما این اثر در جنوب لندن هم چنان با ابهت خود بسیاری را خیره خود کرده وشگفت زده می کند.

14. زندگی آینده در زمان حال

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)
چه بر روی زمین که بسیار غفلت از آن شده و چه بر سیاره مریخ، کار وتحقیق درباره طرح های زیست محیطی لازمه آینده بشریت است. این بنا با نام لاتین خود " بیوسفیر 2 و لانگ" بنایی کاملا مجهز، نمایانگر بزرگترین و نزدیک ترین طرح ممکن و مناسب زیست محیطی است که تا به حال ساخته شده است. متاسفانه این طرح به علت مشکلات تامین اعتبار و شکاکیت برخی از دانشمندان در روز های اول اجرا خود متوقف شد. تعداد بسیار کمی از نتایج حاصله از این پروژه ثبت علمی شده است.

15. سنگ بنایی از شعر

پانزده مکان بی نظیر معماری جهان (+عکس)

جردن اتچد، 500 سال قبل از میلاد مسیح ، طرح فوق العاده ای را از خود بر جای گذاشته است که هم اکنون در فهرست هفت اثر خارق العاده جهان قرار دارد. این اثر پترا نام دارد و با حکاکی بر روی سنگ های بیابانی ، جنگ ها و درگیری های زمان خود را به تصویر کشیده شده است.


از گوشی تبلت شو تا روبات جنگجو


از گوشی تبلت شو تا روبات جنگجو

عجیب و غریب‌ترین گجت‌های این دو هفته

دوچرخه مدرن

Concept ۱۸۶۵، پدربزرگ مدرن
این دوچرخه نوظهور همان‌طور که از ظاهرش هم پیداست در حقیقت باز طراحی یک دوچرخه قرن نوزدهمی است. در قرن نوزدهم دوچرخه را به اسم‌های زیادی مثل دندی هورس (Dandy Horse) یا بون شیکر (boneshaker) صدا می‌کردند. علتش هم این بود که دوچرخه مانند اسب کوچکی بود که یک دندی (به معنی آدم خوش لباس) سوارش می‌شد. بون شیکر هم به این خاطر که صندلی‌اش همان‌قدر راحت بود که انگار پشت میز نهار خوری با دشمنت نشسته باشی. حالا یک طراح خوش‌ذوق آلمانی‌‌‌ همان طرح قدیمی را برداشته و رنگ و لعابی آینده‌نگرانه به آن داده است. رینگ‌های این دوچرخه مدرن برخلاف اجداد سفت و سختش از پلاستیک انعطاف‌پذیر اما بسیار محکم ساخته شده و رکاب‌ها نیز از فیبر کربن هستند. در ضمن زین دوچرخه روی باتری‌هایی قرار گرفته که موتور الکتریکی دوچرخه را تغذیه می‌کنند.

دوربین عکاسی

Canon EOS M۲، کوچک و حرفه‌ای
این دوربین که در نگاه اول مثل آن است که لنز بزرگی را روی شانه دوربین دیجیتالی کوچکی گذاشته باشید، در حقیقت اولین دوربین بدون آینه (mirrorless) شرکت Canon با امکان تعویض لنز است. دوربین امکان فوکوس روی نقاط بیشتر با کیفیت فوق‌العاده‌ای دارد (تا ۸۰ درصد نقاط موجود در صحنه) همچنین می‌تواند به صورت بی‌سیم تصاویر را همزمان به تبلت یا گوشی شما نیز ارسال کند. البته این دوربین جدید با قیمتی بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار انتخاب چندان ارزانی نیست.

asus_padfone_mini_4_3_01 2

ASUS PadFone Mini ۷، گوشی تبلت شو نسخه ۲
ایسوس این روز‌ها به لطف گجت‌های ترکیبی‌اش از سری Transformer تا PadFone شهرت زیادی کسب کرده است. این PadFone جدید تازه‌ترین محصول این شرکت است که قرار است به زودی با قیمت ۴۰۰ دلار روانه بازار شود. کل گجت ترکیبی از یک گوشی ۳/۴ اینچی است که درون یک تبلت هفت اینچی قرار می‌گیرد. تبلت در حقیقت حکم نمایشگر بزرگ‌تری از گوشی را بازی می‌کند. گوشی با یک پردازنده
چهار هسته‌ای ۴/۱ گیگاهرتزی و یک باتری ۱۵۰۰ mAh طراحی شده است. البته تبلت هم یک باتری ۲۲۰۰ mAh جدا دارد که می‌تواند گوشی را هنگام اتصال شارژ کند. این دستگاه فعلا تنها قرار است در شرق آسیا عرضه شود و هنوز برنامه مشخصی برای سایر نقاط وجود ندارد.

روبات عنکبوتی

Attacknid، بجنگ تا بجنگیم
این روبات عنکبوتی کوچک یکی از جالب‌ترین اسباب‌بازی‌هایی است که تا امروز دیده‌ایم. این اسباب‌بازی که امسال wowstuff آن را به بازار عرضه کرده، در حقیقت یک روبات مینیاتوری کنترل از راه دور است که برای نبرد روباتیکی مینیاتوری طراحی شده و برخلاف روبات‌های ساده‌ای که همه ما از دوران کودکی به یاد داریم طراحی شده تا در هر شرایطی حرکت کند. اما وقتی روشن می‌شود خبری از موسیقی یا چراغ‌های چشمک زن رنگ‌و‌وارنگ در آن نیست. بلکه یک جنگجوی تمام‌عیار است که حتی قطعات آن نیز عوض می‌شوند. هر مدل از روبات به نوع سلاح خاصی با دیسک‌های پلاستیکی بی‌خطری مجهز است که تا ۹ متر برد دارد. زره پلاستیکی بدنه روبات طوری طراحی شده که به محض برخورد دیسک‌های پلاستیکی کنده می‌شود و کسی که روبات طرف مقابل را اول وادار به تسلیم کند پیروز میدان است.

دستبند هوشمند

Nex Band، دستبند خوشحال دیجیتالی
بازار گجت‌های پوشیدنی عجیب‌وغریب این روز‌ها به خصوص با آمدن انواع و اقسام ساعت‌ها و عینک‌های هوشمند حسابی داغ است. دراین میان تنها بعضی از این گجت‌ها واقعا متفاوتند و این دستبند یکی از همین معدود گجت‌های نوظهور است که به‌طور همزمان یک کنسول بازی و یک طلسم خوش شانسی به شمار می‌رود. می‌پرسید چطور؟ این دستبند از طریق بلوتوث می‌تواند شکلک‌های مخصوص خودش را بر اساس اطلاعاتی که روزانه از شخص دریافت می‌کند به نمایش درآورد. گفته می‌شود احتمال دارد بازی مرتبط با شبکه‌های اجتماعی نیز مبتنی بر آن نیز تکامل پیدا کند

Ryan Seacrest keyboard

Ryan Seacrest keyboard عشق است بلک بری
این محافظ بدنه نوظهور برای آنهایی طراحی شده که دوست دارند گوشی iPhone با صفحه کلید داشته باشند. این صفحه کلید دقیقا مشابه گوشی‌های BlackBerry طراحی شده تا کاربران قدیمی این گوشی‌ها را هم که به دنیای اپل کوچ کرده‌اند راضی کند. کل پوشش خیلی ساده به صورت کشویی به گوشی متصل شده و از طریق بلوتوث با گوشی ارتباط بر قرار می‌کند. این محصول هم مثل خیلی دیگر از محصولات نوظهور این روز‌ها قرار است رسما در نمایشگاه CES برای iPhone ۵/۵s آینده معرفی شود

عینک هوشمند

Lumus، گلس سربازی رفته!
Lumus در اصل یک شرکت طراحی‌کننده نمایشگرهای سربالای نظامی برای جنگنده‌های F-۱۶ و A-۱۰ آمریکایی است که حالا بر اساس‌‌‌ همان تکنولوژی عینک هوشمند خود را هم عرضه کرده است. این عینک برخلاف Google glass هیچ نمایشگری جلوی چشمتان ندارد بلکه کل شیشه سمت راست عینک نمایشگر شماست. به این ترتیب که مانند کلاه خلبان‌های نظامی تصاویر مستقیما روی شیشه عینک، جلوی چشم شما با کیفیت ۶۴۰ در ۴۸۰ منعکس می‌شوند. این عینک یک دوربین پنج مگاپیکسلی نیز دارد اما متاسفانه باتری آن تنها ۱ تا ۲ ساعت دوام می‌آورد. لوموس هنوز نگفته این محصول را کی روانه بازار خواهد کرد. اما قرار است این گجت را در نمایشگاه CES ۲۰۱۴ برای توضیحات بیشتر به نمایش درآورد.


دستاوردهای بزرگ علمی سال 2012


به گزارش ایران ناز در میان دستاوردهای بزرگ علمی سال 2012 نشنال جئوگرافیک ده نمونه را به عنوان پرمخاطب ‎ترین کشفیات این سال معرفی کرده است. این کشفیات در سه حوزه حیات وحش، فیزیک و اختر فیزیک و باستان شناسی حاصل شده اند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)
10- کروکودیل رکوردشکن
با 6.17 متر طول، این کروکودیل آب شیرین رسما به عنوان بزرگ‌ترین کروکودیل در اسارت دنیا، جولای / تیرماه گذشته نامش در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد. این کروکودیل که گمان می‌رود مسول حمله به چند انسان و کشتن دو نفر بوده، در ماه سپتامبر 2011 / سهریور 1390 در شهر بوناوان فیلیپین به دام افتاد. فهرست گینس بر اساس داده‌های متخصصان مختلف تهیه شده است. از جمله این متخصصان، آدام برایتون جانورشناس و متخصص کروکودیل‌ها است، که در مرکز تحقیقاتی و پارک زیستی بوناوان فیلیپین این جانور وحشی را اندازه‌‌گیری کرده است.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

9- کشف مولکول های قند در فضا
اخترشناسان موفق به انجام یک کشف شیرین شدند: آنها موفق شدند مولکول‌های تشکیل‌دهنده قندهای ساده را در حالی که در گازهای اطراف یک ‌ستاره با فاصله حدود 400 سال نوری از زمین شناورند، شناسایی کنند و این احتمال را بدهند که در سیارات دیگر نیز حیات وجود دارد. اگرچه این کشف که در شهریورماه انجام شد ثابت نمی‌کند که حیات در جایی دیگر در کیهان وجود دارد، اما بیانگر این است که دلیلی بر عدم وجود آن نیز وجود ندارد.
 
به گزارش ایران ناز این کشف باارزش نشان می‌دهد مولکول‌های غنی از کربن که واحدهای ساختاری حیات را تشکیل می‌دهند، می‌توانند حتی پیش از شکل گرفتن سیارات به وجود آمده باشند. محققان واژه قند را به مولکول‌های آلی اطلاق می‌کنند که اغلب ما به نام کربوهیدرات‌ها می‌شناسیم و از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده‌اند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

8- کشف سیاره‌ای جدید در منظومه شمسی
بر اساس گزارشی که در ماه می / اردیبشت‌ماه منتشر شد، شاید یک سیاره هنوز کشف نشده وجود دارد که در حاشیه تاریک منظومه شمسی در حال گردش است. به گفته رودنی گومز، اخترشناس رصدخانه ملی برزیل در ریو دوژانیرو، به نظر می‌رسد این سیاره احتمالی دیده نشده که بسیار دورتر از آن است که به آسانی توسط تلسکوپ‌های زمینی شناسایی شود، حضور خود را با ایجاد اختلال در مدار اجسام کمربند کوئیپر نشان می‌دهد. اجرام کمربند کوئیپر توده‌های یخی کوچک -از جمله برخی سیارات کوتوله- هستند که در منظومه شمسی و فراتر از مدار نپتون قرار دارند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

7- کشف آخرین ذره
در ماه جولای / تیرماه، دو گروهی که به طور مستقل در برخورددهنده بزرگ هادرونی (ال.اچ.سی) کار می‌کردند؛ گزارش کردند که با قطعیت بیش از 99 درصد مطمئن هستند که موفق به کشف بوزون هیگز  شده‌اند، و یا حداقل یک نوع ذره جدید را دقیقا در جایی که انتظار حضور بوزون هیگز می‌رود پیدا کرده‌اند. این ذره که فیزیک‌دانان مدت‌ها به دنبال آن بوده‌اند، ممکن است بتواند با توضیح اینکه چطور اجسام در جهان ما جرم خود را به دست می‌آورند، مدل استاندارد فیزیک را تکمیل کند و توضیح دهد که چرا کهکشان‌ها، سیارات و حتی انسان‌ها وجود دارند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

6- کشف دنیای گمشده در قطب جنوب
گونه جدید نامگذاری نشده‌ای از خرچنگ یتی، در نزدیکی دهانه‌های گرمابی داغ و سرشار از مواد معدنی کف اقیانوس در قطب جنوب اجتماع کرده‌اند؛ مکانی که به گفته دانشمندان یک «دنیای گمشده» جدید از مخلوقات عجیب اعماق دریا است. یک زیردریایی رباتیک مجهز به دوربین در این منطقه از گونه‌هایی مانند بارناکل‌ها، خرچنگ‌ها، شقایق‌های دریایی و حتی اختاپوس‌ها فیلم گرفته است که اغلب آنها بی‌رنگ بوده و در تاریکی مطلق عمق 2400 متری دریا زندگی می‌کنند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

5- کشف منظومه ستاره‌ای با 9 سیاره
اخترشناسان ستاره‌ای در فاصله 127 سال نوری از زمین کشف کرده‌اند که احتمال دارد تعداد سیارات آن حتی از منظومه شمسی ما بیشتر باشد. در این صورت، این سامانه سیاره‌ای شلوغ‌ترین سامانه‌ای خواهد بود که تا کنون کشف شده است. بر اساس مطالعه‌ای که در ماه آوریل / فروردین‌ماه منتشر شد، ستاره HD 10180 ستاره‌ای خورشیدمانند در صورت فلکی مار آبی (Hydrus) واقع در نیم‌کره جنوبی زمین است که احتمالا با داشتن 9 سیاره، منظومه شمسی ما را که به طور رسمی تنها 8 سیاره دارد شکست می‌دهد.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

4- بهشت گونه‌های جدید حیوانی در پرو
گونه جدیدی از میمون‌های شب‌رو، تنها یکی از هشت گونه پستاندار جدیدی هستند که طی یک کاوش در پناهگاه ملی تاباکوناس نامباله در شمال پرو کشف شدند؛ کشفی که خبر آن در ماه سپتامبر / شهریورماه اعلام شد. گروهی از جانورشنااسان مکزیکی و پرویی این «بهشت تازه از تنوع زیستی ناشناخته» را در سفر اکتشافی خود طی سال‌های 2009 تا 2011 / 1388 تا 1390 کشف کردند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

3- کشف دوزیستان بی دست و پا
این جانوران به هیچ وجه مار یا کرم نیستند. آنها دوزیستان بدون دست و پایی هستند که در نقب‌هایی درون خاک زندگی می‌کنند و برای دانشمندان کاملا ناشناخته هستند. جانوری که در این عکس در حال حفاظت از تخم‌هایش در زیستگاه بومی‌اش در شمال‌شرقی هند به تصویر کشیده شده است، یکی از شش گونه جدید احتمالی است که به خانواده مرموزی از دوزیستان موسوم به caecilian تعلق دارند.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

2- نقاشی‌های باستانی مایاها که روز رستاخیز را رد می‌کردند
در آخرین کلان‌شهر شناخته شده مایاها که بخش اعظمی از آن کماکان حفاری نشده باقی مانده است، باستان‌شناسان موفق به کشف تنها نقاشی دیواری شناخته شده قوم مایا شدند که دیوارهای یک خانه باستانی را زینت داده بود. البته به گفته دانشمندان این نقاشی، یک نقاشی دیواری معمولی نیست.
 
علاوه بر صحنه‌ای از یک شاه و ملازمانش که هنوز طراوت خود را حفظ کرده است، دیوارها مملو از محاسباتی هستند که به کاتبان باستانی کمک می‌کرده است تا مقادیر گسترده زمان را حساب و دنبال کنند. بر خلاف این ایده که مایاها پایان دنیا را برای سال 2012 پیش‌بینی کرده بودند (که مطمئنا اکنون می‌دانیم ادعای پوچی بوده است)، نشانه‌های روی دیوار تاریخ‌هایی از هزاران سال آینده را نشان می‌دهد.
 
مهمترین اکتشافات علمی سال 2012 (گزارش تصویری)

1- کشف معبد مهیج مایاها
حدود 1600 سال پیش، معبد خورشید شب، یک برج دیده‌بانی قرمز خونین بود که از کیلومترها دورتر دیده می‌شد و با نقاب‌های عظیمی از خدای خورشید مایا به شکل کوسه، آشامنده خون و پلنگ خالدار آمریکایی (جگوار) تزئین شده بود.
 
مدت‌ها پس از گم شدن در جنگل‌های گواتمالا، بالاخره این معبد چهره خود را به باستان‌شناسان نشان داد و سرنخ‌های جدیدی درباره امپراطوری رشک برانگیز مایاها را آشکار ساخت. بر خلاف امپراطوری‌های نسبتا متمرکز اینکا و آزتک، تمدن مایا -که پراکندگی آن در محدوده‌ای بود که امروز گواتمالا، برزیل و ناحیه یوکاتان مکزیک را شامل می‌شود- اجتماعی پراکنده از کلان‌شهرها بود.

دو نمونه از اکتشافات جدید علمی


دراین مطلب  به دو نمونه از اکتشافات جدید علمی جهان می پردازیم.


دوقلوی زمین کشف شد

دوقلوی زمین کشف شد

منجمان وجود سیاره ای شبیه به زمین در "ناحیه قابل سکونت" اطراف یک ستاره که بی شباهت به خورشید نیست را تایید کرده اند.

این سیاره که "کپلر 22- بی" نامگذاری شده حدود 600 سال نوری از ما فاصله دارد و تقریبا دو و نیم برابر زمین است. دمای آن 22 درجه سانتیگراد تخمین زده می شود.

تاکنون سیاره ای تا این اندازه شبیه به زمین در این فاصله پیدا نشده بود با این حال این تیم هنوز نمی داند که آیا این سیاره عمدتا از چه جنسی تشکیل شده - سنگ، گاز یا مایع.

دوقلوی زمین کشف شد

در جریان کنفرانسی که این نتایج در آن اعلام شد، تیم تلسکوپ کپلر گفت 1094 سیاره تازه را شناسایی کرده است.

تلسکوپ فضایی کپلر برای رصد همزمان بخش ثابت و پهناوری از آسمان شب طراحی شده به طوری که 150 هزار ستاره در میدان دید آن قرار می گیرند.

این تلسکوپ آنقدر حساس است که می تواند عبور یک سیاره از برابر ستاره مرکزی را ردیابی کند؛ گذری که باعث افت نور ستاره به مقدار خیلی خیلی کم می شود.

وظیفه کپلر ردیابی این تغییرات بسیار خفیف در ستاره مرکزی است که در رصدهای بعدی توسط کپلر و سایر تلسکوپ های فضایی و زمینی تایید می شود.

کپلر 22- بی یکی از 54 نامزدی بود که تیم کپلر در ماه فوریه گزارش کرده بود و اولین سیاره ای است که وجودش توسط سایر تلسکوپ ها تایید می شود.

کپلر 22- بی در مقایسه با فاصله زمین از خورشید، حدود 15 درصد به ستاره خود نزدیکتر است و سال آن 290 روز است.

با این حال خورشید آن 25 درصد انرژی کمتری تولید می کند که باعث می شود این سیاره بتواند آب مایع را حفظ کند.

تیم کپلر مجبور بوده است منتظر سه بار عبور این سیاره از برابر ستاره مرکزی شود تا موقعیت آن را از یک به اصطلاح "نامزد" سیاره بودن به "تایید شده" ارتقا دهد.

ویلیام بوروکی محقق اصلی کپلر در مرکز تحقیقات آمس ناسا گفت: "با کشف این سیاره بخت به ما لبخند زد. اولین گذر فقط سه روز پس از آنکه ما تلسکوپ کپلر را آماده کار اعلام کردیم روی داد. ما سومین گذر تعیین کننده را در جریان تعطیلات سال 2010 ردیابی کردیم."

دوقلوی زمین کشف شد

این نتایج در جریان اولین کنفرانس علمی تلسکوپ کپلر اعلام شد.

کپلر تاکنون 2326 جرم آسمانی بالقوه سیاره را شناسایی کرده است که 207 عدد آنها تقریبا اندازه زمین هستند.

در مجموع نتایج حاکیست که شمار سیاراتی که طیف اندازه آنها از هم اندازه زمین تا چهار برابر آن متغیر است احتمالا بسیار بیش از آن است که قبلا تصور می شد.

Kepler 22-b: Earth-like planet confirmed

Astronomers have confirmed the existence of an Earth-like planet in the "habitable zone" around a star not unlike our own.

The planet, Kepler 22-b, lies about 600 light-years away and is about 2.4 times the size of Earth, and has a temperature of about 22C.

It is the closest confirmed planet yet to one like ours - an "Earth 2.0".

However, the team does not yet know if Kepler 22-b is made mostly of rock, gas or liquid.

During the conference at which the result was announced, the Kepler team also said that it had spotted some 1,094 new candidate planets - nearly doubling the telescope's haul of potential far-flung worlds.

Kepler 22-b was one of 54 exoplanet candidates in habitable zones reported by the Kepler team in February, and is just the first to be formally confirmed using other telescopes.

More of these "Earth 2.0" candidates are likely to be confirmed in the near future, though a redefinition of the habitable zone's boundaries has brought that number down to 48. Ten of those are Earth-sized.

'Superb opportunity'

The Kepler space telescope was designed to look at a fixed swathe of the night sky, staring intently at about 150,000 stars. The telescope is sensitive enough to see when a planet passes in front of its host star, dimming the star's light by a minuscule amount.

Kepler identifies these slight changes in starlight as candidate planets, which are then confirmed by further observations by Kepler and other telescopes in orbit and on Earth.

Kepler 22-b lies 15% closer to its sun than the Earth is to our Sun, and its year takes about 290 days. However, the planet's host star puts out about 25% less light, keeping the planet at its balmy temperature that would support the existence of liquid water.

The Kepler team had to wait for three passes of the planet before upping its status from "candidate" to "confirmed".

"Fortune smiled upon us with the detection of this planet," said William Borucki, Kepler principal investigator at Nasa's Ames Research Center.

"The first transit was captured just three days after we declared the spacecraft operationally ready. We witnessed the defining third transit over the 2010 holiday season."

The results were announced at the Kepler telescope's first science conference, alongside the staggering number of new candidate planets. The total number of candidates spotted by the telescope is now 2,326 - of which 207 are approximately Earth-sized.

In total, the results suggest that planets ranging from Earth-sized to about four times Earth's size - so-called "super-Earths" - may be more common than previously thought.

As candidates for planets similar to Earth are confirmed, the Search for Extraterrestrial Intelligence (Seti) has a narrower focus for its ongoing hunt.

"This is a superb opportunity for Seti observations," said Jill Tarter, the director of the Center for Seti Research at the Seti Institute.

"For the first time, we can point our telescopes at stars, and know that those stars actually host planetary systems - including at least one that begins to approximate an Earth analogue in the habitable zone around its host star

 

**********

راز خرچنگ‌های کشاورز آشکار شد

 خرچنگی پیدا شده است که روی بازوهای خزپوش خودش، اصلی‌ترین منبع مغذی‌اش را- که باکتری‌ها باشند- کشت و زرع می‌کند. این موجود سفید و نابینا، عضو خانواده‌ای از خرچنگ‌ها با بازوهای بلند و پشمالوست و اولین نمونه‌اش با نام "کیوا هیرسوتا" (Kiwa hirsuta)، در آب‌های تقریباً جوشان حوالی دودکش‌های زمین‌گرمایی در عمق دوهزار و 300 متری اقیاس آرام جنوبی، به فاصله هزار و 500 کیلومتری جنوب جزایر "استر" پیدا شد.

دوقلوی زمین کشف شد

 در سال 2006 میلادی بود که دانشمندان موفق به کشف گونه‌ای دیگر از این خرچنگ‌ها موسوم به "کا.پوراویدا" (K. Puravida) شدند که در شیارهای سرد و متان‌زای واقع در عمق یک‌هزار کیلومتری سواحل کاستاریکا زندگی می‌کنند. این موجود، به‌طرزی عجیب و آهنگین، بازویش را تکان می‌داد. "شاید گیج‌شدن، واژه خوبی برای نخستین احساسی باشد که پس از تماشای این موجود به من دست داد"، این را اندرو تربر (Andrew Thurber)، اقیانوس‌شناس زیستی دانشگاه ایالتی اورگون می‌گوید. تنها توضیحی که می‌شد برای چنین رفتاری داد، این بود که این خرچنگ‌ها، به‌نوعی با همنوعان دورتر خود ارتباط برقرار می‌کنند، اما تجزیه و تحلیل شیمیایی بافت اندامی کا.پوریاواها و باکتری‌هایی که روی بازوهای پشمالوی‌شان نشسته بودند، نشان داد که این سخت‌پوستان شگفت‌انگیز، اکثراً از همین باکتری‌ها تغذیه می‌کنند.

تصاویر زیردریایی بی‌سرنشین و پژوهشی بالاخره نشان داد که این خرچنگ‌ها، محصولات غذایی‌ خود را به‌کمک دهان فوق‌العاده پیچیده و پشمالوی‌شان که باکتری‌ها را به‌نوعی از روی بازوی‌شان می‌سابد، درو می‌کنند. حال، پژوهشگران معتقدند که تکان دادن آهنگین بازوها هم باعث تأمین غذای این باکتری‌ها شده است و در واقع آن‌ها را حاصلخیزتر می‌کند. هنوز معلوم نیست آیا دهان پشمالوی این خرچنگ‌ها قادر به احساس جریان‌های زیرآبی هم هست یا نه که اگر باشد، این دهان، به جاندار در شناسایی منابع مغذی بادآورده که موجب تقویت مزارع میکروبی‌شان می‌شود، کمک می‌کند.

میگوهای ژرف‌آبی و دیگر جانورانی هم در گذشته پیدا شده بودند که باکتری‌ها را پرورش می‌دادند، اما به‌گفته تربر که نتایج پژوهش تیم وی در شماره سی نوامبر نشریه علمی PLoS ONE انتشار یافت، این نخستین مدرکی است که نشان از کشاورزی حیوانات می‌دهد. او می‌گوید: "این مدارک، نشان از وسعت نادانسته‌های‌مان از ژرفای آب‌ها می‌دهد و مادامی‌که کاوش‌های‌مان به این نواحی دورافتاده هم دامن می‌گسترد، به ما می‌گوید که چقدر هنوز چیزهای بیشتری مانده که پیدا کنیم." مثلاً کاوش‌های آینده، می‌تواند نشان از وجود کشاورزان زیردریایی بیشتری هم بدهد و مشخص کند آیا این مقوله هیچ ارتباطی از حیث غذایی، با دودکش‌های زمین‌گرمایی و شکاف‌های متان‌زایِ زیرآبی هم دارد یا نه.

Yeti" Crabs Farm Food on Own Arms The "yeti" crab farms bacteria on its furry arms as its main source of food, scientists say.

The crabs””a family of crustaceans with long, shaggy arms that resemble the mythical yeti, or abominable snowman””were discovered only in 2005.

The first known species of these blind white crabs, Kiwa hirsuta, were found near boiling-hot hydrothermal vents roughly 7,500 feet (2,300 meters) deep. The vents are located on the floor of the South Pacific some 900 miles (1,500 kilometers) south of Easter Island (map). (See picture: "'Yeti Crab' Discovered in Deep Pacific.")

In 2006 scientists uncovered another species of yeti crab, K. puravida, living in cold, methane-seeping fissures about 3,300 feet (1,000 meters) deep near Costa Rica.

K. puravida regularly waved its claws slowly and rhythmically, puzzling scientists.

"When I first saw it, 'baffled' would be a good word for how I felt," said study co-author Andrew Thurber, a biological oceanographer at Oregon State University in Corvallis.

Yeti Crab Mystery Solved

One early explanation for the behavior was that the crabs were trying to keep others at a distance.

But chemical analysis of K. puravida's tissues and the bacteria dwelling on its silky arms revealed the crustaceans dine mostly on these bacteria.

Video taken by submarine then revealed that the crabs harvest their crops using highly specialized hairy mouth appendages, which scrape the bacteria off their arms.

Researchers now suggest the claw-swaying helps wash nutrients over the bacteria, essentially fertilizing them.

It remains uncertain whether the yeti crab's hairy appendages might help detect currents in the water. If so, the appendages may help crabs identify the sources of the nutrients that sustain their microbe "farms."

Yeti Crab's Bacteria Farming a First

Deep-sea shrimp and other animals had been found with bacteria growing on them before, but this is the first clear evidence of a deep-sea animal farming its bacteria, said Thurber, whose study appeared November 30 in the journal PLoS ONE.

"This shows us how little we know about the deep sea, and how much more we might find and have to protect, as exploration for resources expands into these areas."

For instance, future exploration could discover more such farmers, he said, as well as whether bacteria at hydrothermal vents and methane seeps are linked, serving as a common foodstuff linking these isolated habitats